...

BLUE4SEA

15.01.2025

DENİZ EĞİTİMİNİ GELİŞTİREREK MAVİ BÜYÜMEYİ DESTEKLEMEK AMACIYLA STRATEJİK ORTAKLIK
DENİZ KİRLİLİĞİ VE ÇEVRE KORUMA ALANINDA DENİZCİLİK İŞ BİRLİĞİ ÇERÇEVESİ

B4S, deniz kirliliğinin önlenmesi ve çevrenin korunmasını desteklerken Mavi Büyümeyi teşvik etmeyi amaçlayan denizcilik yükseköğretim kurumları ve denizcilik sektöründeki paydaşlar arasında stratejik bir ortaklık ve iş birliği projesidir.

AMAÇLAR

B4S Projesi’nin birincil amacı, öğrenciler arasında çevre bilincini artırmak, özellikle deniz kirliliğinin önlenmesi ve daha temiz ve sürdürülebilir bir doğal çevrenin oluşturulmasına odaklanmaktır. Bu hedefe ulaşmak için, bu konuları ele alan dersler ve eğitim içeriklerini içeren özel bir müfredat geliştirilecektir. Ayrıca, tüm paydaşların eğitim materyallerine ücretsiz erişimini sağlayacak ve proje kapsamında geliştirilen deneyimlerin ve kaynakların paylaşılması için bir platform sunacak dijital bir e-kampüs oluşturulacaktır.

Bunun yanı sıra, proje ortakları tarafından çevresel risk yönetimi, liman yönetimi, sürdürülebilir kalkınma ve çevresel konularla ilgili simülasyon yazılımlarının kullanımı gibi konular üzerine uluslararası makaleler yayımlanacaktır. Proje ayrıca, denizcilik sektöründe çevre güvenliğini ve korunmasını artırmayı amaçlayan farkındalık kampanyalarına öncülük edecektir.

Projenin bir diğer önemli amacı, Baltık Denizi, Karadeniz ve Akdeniz bölgeleri arasında bir köprü kurarak denizcilik üniversiteleri arasında stratejik bir ortaklık oluşturmaktır.

Blue4Seas girişiminin bir parçası olarak, proje ayrıca deniz kirliliğini önlemek ve yönetmek amacıyla tasarlanmış PISCES II, GNOME ve ADIOS gibi yazılım araçlarını öğretmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, deniz kirliliği ve çevre üzerindeki etkileri konusunda farkındalığı artırmak amacıyla öğrenciler arasında yarışmalar düzenlenecektir.

Öğretim kadrosu ve yükseköğretim öğrenimi için yoğun programlar

“PISCES II yazılımı eğitimi – iyi uygulamaların değişimi” – Romanya’daki “Mircea cel Batran” Denizcilik Akademisi tarafından M7’de organize edilen öğretim kadrosu için yoğun programlar.

“GNOME ve ADIOS yazılımları eğitimi – iyi uygulamaların değişimi” – Türkiye’deki Piri Reis Üniversitesi tarafından M13’te organize edilen öğretim kadrosu için yoğun programlar.

“Deniz Çevresinin Korunmasında Uygulamalı Kimya Eğitimi – iyi uygulamaların değişimi” – Slovenya’daki Ljubljana Üniversitesi, Denizcilik ve Taşımacılık Fakültesi tarafından M19’da organize edilen öğretim kadrosu için yoğun programlar.

“VTS sistemi simülatörü eğitimi – iyi uygulamaların değişimi” – Fransa’daki Fransız Denizcilik Akademisi tarafından M10’da organize edilen öğretim kadrosu için yoğun programlar.

“Bilimsel araştırmalarda mühendislik yazılımı – bir kirlilik kazasının simülasyonu (PISCES II yazılımı)” – Romanya’daki “Mircea cel Batran” Denizcilik Akademisi tarafından M7’de organize edilen yükseköğretim öğrencileri için yoğun programlar.

“Bilimsel araştırmalarda mühendislik yazılımı – kirleticilerin hareketinin simülasyonu (GNOME ve ADIOS yazılımları)” – Türkiye’deki Piri Reis Üniversitesi tarafından M13’te organize edilen yükseköğretim öğrencileri için yoğun programlar.

“Deniz Çevresinin Korunmasında Uygulamalı Kimya ile İlgili Bilimsel Araştırmalar” – Litvanya’daki Litvanya Denizcilik Akademisi tarafından M22’de organize edilen yükseköğretim öğrencileri için yoğun programlar.

“Bilimsel araştırmalarda mühendislik yazılımı – VMA Sisteminin kullanımı” – Fransa’daki Fransız Denizcilik Akademisi tarafından M10’da organize edilen yükseköğretim öğrencileri için yoğun programlar.

 

Proje Ekibi:
• Dr. M. Taner Albayrak – Proje Yöneticisi/Koordinatörü
İletişim: talbayrak@pirireis.edu.tr | Telefon: +90 216 5810050 (dahili 1230)
• Öğretim Görevlisi Pınar Özdemir – Yönetici
İletişim: pozdemir@pirireis.edu.tr | Telefon: +90 216 5810050 (dahili 1529)
• Öğretim Görevlisi Alaettin Sevim – Araştırmacı
İletişim: asevim@pirireis.edu.tr